Güncel Haberler

Samsun ve Amasya’da sağlık çalışanları Gazze’ye destek için “sessiz yürüyüş” yaptı

Pirinççi ilçesinde toplanan vatandaşlar ve aralarında doktorların da bulunduğu sağlık çalışanları sessizce Yavuz Selim Meydanı’na doğru yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Dr. Elif Sakallı, terör devletinin Filistin topraklarında işlediği suçların artarak devam ettiğini, terörist İsrail’in sadece Filistin halkına ve Filistinli çocuklara karşı değil, tüm insanlığa karşı suçlu olduğunu belirtti. ve çocuklar.

Doktorlar ve sağlık çalışanları olarak soykırıma ve işgale karşı yürüyüşlerinin sekizinci haftasında olduklarını belirten Sakallı, şöyle konuştu: “Gazze halkı tam 91 gün boyunca uçak ve bomba sesine, yıkım ve katliama direndi.91 uyku, güvenlik duygusu ve düzenli beslenme gibi temel insani ihtiyaçların hiçbirinin bulunmadığı günlerdi.” Sağlığa erişim bizim için paha biçilemez bir hak, orada yaşayan insanlar için ise ölümden önceki son duraktır. İsrail’in uyguladığı teröre rağmen korkmayan ve korkmayan Gazze halkını, tutuklansalar, öldürülseler bile işlerinden ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz.” dedi.

İsrail’in tutukladığı ve çeşitli işkencelere maruz bıraktığı doktorun serbest bırakılmasını ve yıkılan hastanelerin yeniden inşa edilmesini talep ettiklerini belirten Sakallı, şöyle konuştu: “Her hafta beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyor, bağırıyoruz. Tıpkı hiçbir katilin, teröristin kaçamayacağı gibi. bunu onlar yaptı, siz de İsrail. İnsanlığınızı kaybedeceksiniz.” “Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar örenler kazanacak, Gazze’de kurtarmaya devam eden meslektaşlarımız kazanacak, yıktığınız hastanelerdeki tüm insanlığın canı kazanacak.” Dedi.


SAMSUNG

Samsun’da Atakum İlçesi Türk-İş mevkiinde bir araya gelen sağlık çalışanları ve doktorlar, Çobanlı İskelesi’ne yürüdü.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Veysel Aslan, grup adına okunan basın açıklamasında, daha fazla insanlığı yaşatmak için çalışan sağlık çalışanlarının da katkılarıyla 8 haftadır yürüdüklerini söyledi. Türkiye genelinde 40 ilden

Her hafta beyaz önlükleriyle yürüyüp bağırdıklarını belirten Aslan, şöyle konuştu: “Nasıl ki hiçbir katil, teröristin yaptığı yanına kâr kalamaz, siz de İsrail. Kaybedeceksiniz, insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak.” ” “Beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar örenler kazanacak. Yıktığınız tüm hastaneler kazanacak.” “Gazze’de insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden meslektaşlarımız kazanacak.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber