Güncel Haberler

Venezuela’da muhalif ismin yasaklanmasının ardından ABD yaptırımları geri getiriyor

Venezuela Yüksek Mahkemesi Cuma günü, Maduro’nun bu yılki seçimlerdeki ana rakibi Maria Corina Machado’ya uygulanan 15 yıllık kamu görevi yasağını onadı.

REKLAM

ABD, Venezüella’nın Başkan Nicolas Maduro’nun muhaliflerinin seçimlere katılmasını yasaklamasının ardından petrol ve gaz sektörüne yönelik yaptırımları yeniden uygulayacağı konusunda uyardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Maduro’nun Ekim ayında Barbados’ta muhalefetle varılan anlaşmayı ihlal ettiğini söyleyerek, Amerikalıların Venezuela’nın enerji sektörüyle iş yapmasına izin veren lisansı iptal etmek için bir süre belirlediğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı, “Maduro ve temsilcileri ile muhalefetteki Birleşik Platform arasında, özellikle bu yılki seçimlerde tüm başkan adaylarının yarışmasına izin verilmesi konusunda ilerleme sağlanamaması nedeniyle, lisans süresi 18 Nisan 2024’te dolduğunda yenilenmeyecek” dedi. sözcüsü söyledi. Matthew Miller dedi.

ABD daha önce Venezüella devlet altın madenciliği şirketi Minerven’in faaliyetlerine izin veren başka bir lisansı derhal iptal edeceğini açıklamıştı.

Miller, “Uluslararası toplumla ve Venezuela’daki tüm barışçıl demokratik aktörlerle çalışmaya devam edeceğiz ve Barbados Anlaşması ilkelerine dönüşü teşvik etmek için elimizdeki mekanizmaları kullanacağız” dedi.

Venezuela Yüksek Mahkemesi Cuma günü, Maduro’nun bu yılki seçimlerdeki ana rakibi Maria Corina Machado’ya uygulanan 15 yıllık kamu görevi yasağını onadı.

Mahkeme ayrıca daha önce iki kez başkanlığa aday olan Henrique Capriles’in bu seçime katılamadığına da karar verdi.

2019’un başlarında ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerin adilliğine ilişkin endişeler nedeniyle Maduro’yu gayri meşru ilan etti. Çoğu Batı ve Latin Amerika ülkesi, o zamanki muhalefet lideri Juan Guaido’yu meşru lider olarak tanıdı. Ancak yıllarca süren yaptırımlar ve diğer baskılar, siyasi sistemin, ordunun, Küba’nın, Rusya’nın ve Çin’in desteğini alan Maduro’yu görevden almayı başaramadı.

Başkan Joe Biden yönetimi, Trump’ın yaptırımlarını başlangıçta sürdürdükten sonra geri adım attı. Barbados anlaşmasının ardından ABD, Chevron’a Venezuela ile iş yapması için yeşil ışık yaktı ve Maduro ile Amerikalıları serbest bırakan bir mahkum değişimi ayarladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber