Güncel Haberler

Özgür Özel’den ‘Selahattin Demirtaş’ açıklaması: ‘İstanbul seçimine bir yönelik hamle…’ – Son Dakika Siyaset Haberleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özelönceki akşam Halk TV‘daki soruları yanıtladı.

Yerel seçim çalışmalarına da değinen Özel, Hatay dışındaki illerde rahat olduklarını söyledi.

Hatta CHP lideri “Doğrusunu söylemek gerekirse Sayın Demirtaş’ın, Edirne Cezaevi’nden İstanbul seçimleriyle ilgili açıklama yaparak seçime doğru bir adım atmasını beklemiyorum. Ama onun her değerlendirmesini çok ciddiyetle okuyor, izliyor ve dikkate alıyorum.” dedi.

‘TİP’İN ÇEKİLMESİNİN AVANTAJA DÖNÜŞECEĞİNİ GÖRECEĞİZ’

TİP’in Gökhan Zan’ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını geri çektiğini hatırlatan Özel, şöyle konuştu:

“Gökhan Zan olayı yaşandı. TİP adayını çekti ama aday çekilmedi, bir şeyler oluyor. AK Parti’ye oy vermeyen seçmenin tutumu ne olacak? TİP’in bir karar alması son derece önemli. Karar “Gökhan Zan’ın emekliliğinden sonra anketimiz yok. Daha önce AK Parti ile kafa kafaya yarışıyorduk. Gökhan Zan’ın TİP’e kaybettirme potansiyeli vardı. TİP’in adayını geri çekmesi bu konuda avantaja dönüşür mü?”

CHP’nin yerel seçimlere tek başına girdiğini belirten Özel, şöyle konuştu: “Son yerel seçimlerde HDP koşulsuz destek almış ancak AK Parti karşısında kaybetmenin eşiğindeydi. “Her şeyi kendimiz başardık” dersem yanılmış olurum. “Türk ittifakı istiyoruz” dedi.

Şu aşamada bir ittifak ya da diyalog ortamının bulunmadığını vurgulayan Özel, şöyle konuştu: “Partiler arasında bir anlaşma olmayacak ama seçmen sandıkta vicdan ittifakı yapacak. Yani seçmen şunu söyleyebilecek: ‘Görmek yerine’ AK Parti kazanır, burada kimin avantajlı olduğunu görüyorum, doğru olanı yapacağım.”

“DEMİRTAŞ’IN AÇIKLAMALARINI DİKKATLE OKUYUN”

Edirne F tipi kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklama yapacağı iddiasına ilişkin ise Özel, şunları söyledi:

“Doğrusunu söylemek gerekirse Sayın Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden İstanbul seçimleriyle ilgili açıklama yaparak seçime doğru bir adım atmasını beklemiyorum. Ama onun her değerlendirmesini okuyorum, izliyorum, çok ciddiye alıyorum. yani açıklama geliyor, biz de açıklamamızı ona göre yapacağız.

Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem geçmiş seçimlerdeki İstanbul büyük ittifakının belediyesidir, hem de ittifak ortaklarımız olan CHP’lilerin, İYİ Partililerin ve Saadetçilerin belediyesidir. Son seçimlerde kimseye kötü davranmadıkları için AKP ve MHP’ye oy verdikleri halde şimdi Ekrem Bey’e gönül verenlerin belediyesi oldu. Kürtlerin ve Türklerin belediyesidir.

Karadenizlilerin ve Egelilerin belediyesidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kapsamlı bir ittifaktır. Bu ittifakın Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu artık siyasetin ötesinde bir gönül birliğine dönüşmüş bir meseledir. O yüzden Selahattin Bey gibi siyaseti sağdan okuyan birinden böyle bir açıklama beklemiyorum açıkçası.”

3 BÜYÜKŞEHİRDE BÜYÜK TOPLANTI OLMAYACAK

Türkiye’nin üç büyük şehrinde büyük gösteri düzenlemeyeceklerine yönelik eleştirilere ilişkin Özel, şunları söyledi: “İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da büyük gösteriler yapmayacağız. Bu geçmişte çok konuşuldu. İzmir’de Gündoğdu Meydanı’na kadar 30 ilçeden otobüsleri insanlarla doldurup orada gösteri düzenlemek çok pahalı bir iş, iki organizasyon yapılıyor” Birkaç gün bu işte çalışıyorum.” dedi.

İzmir’in 20 ilçesinde etkinlik, 16’sında da gösteri düzenlendiğini belirten Özel, etkinlik sayısını 24’e, miting sayısını da 20’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul’un Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in CHP tarafından yeniden aday gösterilmemesi üzerine bağımsız aday olduğunu açıklayan Özel, anketlere göre Sarıyer’de değişim talebi olduğu için Genç’i yeniden aday göstermediklerini söyledi.

‘PARA SAYMA GÖRÜNTÜLERİ’ AÇIKLANDI

Özgür Özel, CHP’nin İstanbul il merkezinde çekildiği iddia edilen para sayımı videosuna ilişkin şunları anlattı:

“Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi seçime gidiyor. Bir video yayınlıyorlar: Para Kuleleri. İlk videoyu orada da gördük, her şey donuyor. Ben de ‘Ortalıkta mutlaka ünlüler var ve bunun da saati ve tarihi var’ dedim. ” Haber daha sonra çıktı. Önce şunu söylemeye çalıştılar: “Bu İstanbul il başkanlığı, bu Ekrem Bey’in danışmanı, CHP kurultayında delegelere para dağıtıyorlar.” Bir düşünün, bu nasıl bir siyaset mühendisliğidir? CHP içinde kafa karışıklığı yaratacak, parti olarak CHP’yi kirletecek ve 5 Kasım Kongremizi parayla satın alınmış bir kongre gibi göstererek CHP içinde iç karışıklıklar yaratacaktır.

Bu, Cumhurbaşkanını tartışmalı hale getirecek, önceki yönetimi mağdur edecek ve şüphe uyandıracak, vb. 2019 yılına ait açık görseller. Burası İstanbul İl Müdürlüğü değil, mülk satıcısının avukatının ofisi. ısrarla “Bu binayı vereceğiz ama bu miktar nakit” dedi. dediler. Halkımız ısrar etti: “Hepsini bankaya gönderelim, merak etmeyin.” ‘Nakit yok’ dediler. 25’i gönderildi, 15’i nakit getirildi. Orada say. Önemli olan Ekrem Bey’in danışmanı değil, dönemin il yöneticisidir. Pozisyonları bellidir.”

‘BAŞKA BİR TABANDA OYNAMAK DOĞRU OLUR’

“Şahsen para bağışlamakta herhangi bir sorun görüyor musunuz?” Soruya özel, “Türkiye’deki tüm gayrimenkul satışlarında maalesef alıcının satıcının şartlarına saygı duyması gerekiyor. Satıcı, ‘Başka bir şekilde ne peşin ne de depozito olarak satmıyorum’ dediğinde ona uyuyorsunuz. Mesele şu ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin buna uymak yerine başka bir binaya yönelmesi doğru olur.” o cevapladı.

Özel, CHP’nin satın almak istediği il binasını satan kişinin AK Partili olduğunu, parayı para sayma videosu çekmek ve vergi kaçırmak için nakit olarak istediğini, bu görüntülerin ise sahte olduğunu iddia etti. “CHP Kongresi Yolsuzluk Görüntüsü” Siyasi malzemenin kullanılmasına tepki gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber