Güncel Haberler

Gazze’deki hükümet ABD ve İsrail’in ‘yardım tırı’ iddiasını yalanladı

Gazze hükümetinin basın bürosu başkanı Selame Maruf, yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve İsrail'in Gazze'ye her gün 300 ila 400 tır insani yardım girdiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Maruf, şöyle konuştu: “Geçen Nisan ayında Gazze'ye 4 bin 887 insani yardım TIR'ı girdi. Bu tırlardan 1.166'sı Refah sınırından, 3.721 tır ise Kerem Abu Salim (Şalom) sınırından girerken, bu tırlardan sadece 419'u Gazze'nin kuzey kısmına ulaştı.” Gazze Şeridi.”

Bu sayı, bölgeye günde ortalama 163 kamyonun girdiği anlamına geliyor” dedi. Bilgi veren Maruf, bölgeye giren yardım tırlarının “Gazze'nin, özellikle de kuzey bölgesinin ihtiyaçlarının çok altında” olduğunu vurguladı.

Nisan ayının ikinci yarısında Gazze'ye giren tır sayısında sınırlı bir artış olduğunu kaydeden Maruf, buna rağmen insani yardım TIR'larının girişinde çeşitli nedenlerle kesintiler yaşandığını ve toplam sayının çok fazla etkilenmediğini söyledi. .


2,3 milyon Filistinli büyük bir insani felaketle karşı karşıya

Gazze'nin kuzeyinde halen 700 bin civarında Filistinlinin yaşadığına işaret eden Maruf, Gazze'ye girebilecek yardım tırlarının yalnızca yüzde 8'inin kuzeyden geçmesine izin verileceğini açıkladı.

Toprak işgalinin, ablukanın ve ağır bombardımanın devam ettiği 360 kilometrekarelik alanda sıkışıp kalan 2,3 milyon Filistinli, büyük bir insani felaket yaşıyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki eylemleri, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçlamasıyla yargılanmasına yol açtı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 24.000'i kadın ve çocuk olmak üzere 34.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Sağlık sisteminin çökmekte olduğu bölgede 77 binin üzerinde yaralının olduğu, 7 bin civarında kişinin ise kayıp olduğu konuşuluyor. 1,9 milyondan fazla Filistinli Gazze Şeridi'nden zorla yerinden edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber