Çocukları yemekte zorlamak doğru mu? “Tabağını bitir” demeden çocuğunuzu sağlıklı beslemek mümkün! – Son Dakika Yaşam Haberleri
Ebeveynler çocuklarının sağlıklı beslenmesini isteseler bile, bazen zor davranışlar gösterebilirler. Ancak uzmanlar, “yemeği bitirmek” gibi ifadelerin çocukların iştahının doğal belirtilerini bastırabileceğini söylüyor. Dr. Priory Klinik Direktörü Akıl Sağlığı için Yararlı Bedenin Yeme Bozuklukları. Joan Bruton, bu baskıların çocukların açlık ve tokluk belirtilerini doğru bir şekilde tanımasını sağlayabileceğini söylüyor.
İştahın doğal işaretlerine saygı gösterin
Çocukların yemek sırasında tokluk duygusunu dinlemeleri önemlidir. Uzmanlar, çocukların kendilerini tatmin ettikleri zaman yemeyi bırakmaları, “yemeği boşaltmamaları” söyler. Yassin, ““Tam hissettiğinizde durabilirsiniz” diyerek çocuğunuzun bu alışkanlığı elde etmesine yardımcı olabilirsiniz. Diyor.
Yemek masasına olan stresi azaltın
Stresli bir gıda ortamı, çocukları gıda ile olumsuz bir ilişki geliştirmeye teşvik edebilir. Sessiz bir atmosfer yaratmak, yemekler sırasında çocukların daha rahat hissetmelerine yardımcı olur. Ayrıca, bazı çocukların ebeveynleri yiyeceklere dikkat çekmek için kullanabileceği de unutulmamalıdır.
Sabırlı yeni zevkler sunar
Çocuklar her zaman yeni yiyeceklere açık olmayabilir. Güçlü bir lezzetle yiyecekleri kabul etmeleri biraz zaman alabilir. Bu yüzden sevdiği yiyecekleri servis ederken yeni lezzetler tanıtmak, dengeli bir diyet sağlamanın etkili bir yoludur.
Seçim hakkını ver
Bruton, seçim hakkının çocukların kimliğinin geliştirilmesi için önemli olduğunu vurgulamaktadır: “Çocuklar gıda miktarını ve tercihlerini belirlediklerinde, aynı zamanda bireysel benlik sayılarını da artırırlar.” Çok küçük çocukları sürdüğünüzde, yavaş yavaş onlara kontrol verebilirsiniz.
Bazı temel kelimelerden kaçınmak daha iyidir
Çocuğunuzun yiyecek tercihlerini anlamaya çalışın ve yeterli bölümler sunun. “Yemek yemiyorsan büyüyemezsin” ; Bu konuşmalar çocukların yiyecekle hoş bir ilişkiye sahip olmasını zorlaştırır. Dengeli bir diyet sunduğunuzda, aşırı kontrolden kaçının ve çocuğunuzu karar verme sürecine ekleyin.