Alman belediyelerden rekor bütçe açığı

AA
Yaratılış Tarihi: 01 Nisan 2025 16:11
Geçen yıl Alman belediyelerinin bütçe açığı 1990'daki iki Almanya toplantısından en yüksek seviyeye yükseldi.
Alman Federal İstatistik Ofisi (Destatis), belediyelerin finansal tabloları hakkındaki 2024 öncü verisini duyurdu.
Sonuç olarak, Almanya'daki belediyeler ve belediye sendikaları geçen yıl 24,8 milyar avro bütçe açığı verdi. Bu nedenle, bütçe açığı, Doğu ve Batı Almanya'nın birleştiği 1990'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştır.
2023'te ilk kez, belediyeler 2011'den bu yana ilk kez görülmüştü.
Diyerek şöyle devam etti: “Bu bütçe açığı, 1990'daki Alman toplantısından en yüksek belediye bütçesi açığıydı. Geçen yıl 6,6 milyar avro açılan 2023'e kıyasla önemli ölçüde arttı.” İfade kullanıldı.
Destatis, sosyal yardımdaki artışın geçen yılki bütçe açığının ana nedeni olduğunu vurguladı.
Belediyelerin vicdansız masrafları geçen yıl yüzde 12,6 oranında artarak 400.9 milyar avroya yükselirken, sosyal giderler yılda yüzde 11,7 arttı ve 84,7 milyar avroya ulaştı.
Ülkedeki belediyelerin kanıtlanmamış gelirleri geçen yıl yüzde 7,6 artarak 376.1 milyar avroya ulaştı.
Geçen yıl, giderlerin yüzde 6,2'si düzenli gelirler tarafından karşılanamadı ve rezervler veya finansal krediler tarafından finanse edilmesi gerekiyordu.
Almanya'daki imalat sektörü Mart ayında iyileşme sinyalleri verdi
S&P Global Mart 2025 tarafından hazırlanan Hamburg Ticaret Bankası (HCOB) Yönetici Yöneticileri Yöneticileri Dizin Verileri).
Sonuç olarak, Şubat ayında 46.5 puan olan imalat endüstrisinin KOBİ'si Mart ayında 48.3 puana yükseldi ve Ağustos 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
Söz konusu artışa rağmen, ülkedeki imalat endüstrisi Ocak ayında faaliyetlerin büyümesini gösteren 50 puandan biraz daha az kaldı.
S&P Global ve HCOB'un ortak bir beyanında, “İmalat PMI endeksi, Mart ayında Almanya'da üretim üretiminin ilk kez yeni siparişlerin büyümesinin desteğiyle arttığını gösterdi.” Onun ifadeleri dahil edildi.
Hamburg Ticaret Bankası'nın baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, “büyümenin” yaklaşık iki yıl boyunca Alman üretimi için “yabancı bir kavram” olduğunu ve “özel faktörler, gümrük görevlerine (Mart ayında) yaklaşmaktan kaçınmak için potansiyel olarak büyüyen ithalatta rol oynadı” olduğunu vurguladı. değerlendirmeyi yaptı.
Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, iç üretimi artırmak için ithal edilen otomobil ve kamyonlara % 25'lik gümrük vergilerinin uygulanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Yeni gümrük oranları 2 Nisan'da yürürlüğe girmelidir.
Alman hükümeti, ABD'nin yeni gümrük işlevlerinden sonra küresel ticarette bir “tarife savaşı” olduğu konusunda uyardı.
Analistler, Trump'ın gümrük vergileri “arabanın en önemli ihracatı arabaya çarptı” dedi, bu zaten büyümeye zorlanan Alman ekonomisi için büyük bir yük yaratacak.
Küresel ticari savaş genişletilirse, Alman ekonomisi için diğer risklerin ortaya çıkabileceğini vurgulayarak, analistler Trump'ın öngörülemezliğinin Alman şirketleri için belirsizliği artırabileceği ve güveni yok edebileceği konusunda uyarıyor.
Alman ekonomisinin büyümesi zor
Öte yandan, Alman ekonomisi, bölgedeki diğer ülkelerden daha büyük bir rol oynayan imalat sektöründeki kalıcı zayıflığı nedeniyle kırılganlığını koruyor.
Ekonomi, bir önceki yıla göre 2024'ün tamamında yüzde 0,2 oranında düştü. Çin ile rekabeti artırarak ve yapısal sorunların ekonomisinin frenlenmesi ile ikinci yılın daralması gerçekleşti. Ekonomi 2023'te yüzde 0,3 ile söz konusu oldu.
24 Şubat Alman Merkez Bankası'nın ekonomi konusundaki ekonomi hakkındaki raporu, kurulacak koalisyon hükümetinin zorlu bir ekonomik ortamda çalışmaya başlayacağını ve Alman ekonomisinin temel eğilim açısından durgunluk içinde engellenmeye devam ettiğini vurguladı.