Güncel Haberler

Alman ilaç şirketi Bayer’e dev ceza!

ABD’deki Roundup davasında Alman ilaç şirketi Bayer’e 1,56 milyar dolar ödeme cezası verildi.

Bayer, Roundup adı verilen glifosat içeren pestisitin önemli bir kanser tetikleyicisi olduğunu iddia edenlerin ABD’de açtığı davaları kaybetmeye devam ediyor.

Cuma günü ABD Missouri eyalet mahkemesindeki bir jüri, Bayer’in Roundup adlı yabani ot öldürücü ürününün kanser de dahil olmak üzere zarara neden olduğunu iddia eden dört davacıya Alman şirketine 1,56 milyar dolar ödemesine karar verdi.

DÖRDÜNCÜ DAVAYI KAYBETTİ

Bayer, ABD’de glifosat içeren pestisit Roundup nedeniyle açtığı dördüncü davayı kaybetti.

Jüri ayrıca Bayer’in davacıları Roundup kullanmanın potansiyel tehlikeleri konusunda uyarmamaktan sorumlu olduğuna karar verdi.

Kararın, yatırımcıların Bayer üzerindeki yasal stratejisini değiştirme yönündeki baskısını artırması bekleniyor.

Öte yandan Bayer, bugün Asundexian ilacının klinik denemesini iptal ettiğini duyurdu.

BORSADA DEĞERİNİN YÜZDE 20’YE YAKININI KAYBETTİ

Bugün Bayer hisseleri borsada değerinin neredeyse %20’sini kaybetti.

Bayer, ABD’li tarım şirketi Monsanto’yu 2018’de 63 milyar dolara satın aldıktan sonra, bu şirketin geliştirdiği Roundup adlı glifosat içeren pestisitin önemli bir unsur olduğunu iddia edenlerin açtığı davalarda milyarlarca dolar para cezası ve tazminat ödemeye mahkum edildi. bu da kanser oluşumunu tetikledi. .

Bayer glifosat iddialarını yalanlarken, 2015 yılında Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) glifosatı kanserojen olarak sınıflandırmıştı.

Bayer, 2020 yılında ABD’de kendisine açılan davalarda uzlaşmaya varıldığını ve davacılara 10,9 milyar dolar ödeneceğini duyurdu. Anlaşmaya rağmen şirket Roundup’la ilgili yaklaşık 50.000 davayla karşı karşıya.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber