Güncel Haberler

Brent petrolün varil fiyatı 82,58 dolar

Dün 83,63 dolara yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,34 dolardan kapattı. Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanış 10,12’ye göre yüzde 0,29 artarak 82,58 dolara yükseldi. Aynı zamanda West Texas Intermediate (WTI) ham petrolünün varili 77,25 dolardan satıldı.

Ortadoğu’da jeopolitik gerilim devam ederken, İsrail-Filistin savaşının diğer bölgelere de sıçrayarak Kızıldeniz’deki deniz ticaretini daha da sekteye uğratacağı korkusu petrol fiyatlarının yükselişini destekliyor. Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan ve Avrupa ile Asya arasında en kısa yolu sunan Süveyş Kanalı üzerinden küresel petrol ticaretinin yaklaşık %10’u, sıvılaştırılmış gaz ticaretinin ise %8’i gerçekleşmektedir.

Fransa Savunma Bakanlığı’nın Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde Yemen’e ait 2 İHA’nın düşürüldüğünü bildirmesinin ardından İran’ın desteklediği Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin Hudeyde kentine saldırı başlattığını duyurdu. ülkenin batı kısmı.

İsrail’in güneyindeki Eilat şehrinin hassas bölgelerini ve Aden Körfezi’ndeki bir İsrail gemisini hedef aldıklarını açıklayan Husiler, bu saldırıların Filistin halkına destek amacıyla ve İsrail’in saldırılarına tepki olarak gerçekleştirildiğini yineledi. ABD ve İngiltere Yemen konusunda.

Bu saldırılar, Avrupa Birliği’nin (AB) Kızıldeniz’de güvenli seyrüseferin sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla “Aspides” adlı bir askeri misyon başlattığını duyurmasının ardından geldi.


Libya’nın en büyük petrol sahasında üretim yeniden başlıyor

ABD enflasyonunun beklentileri aşmasının ardından Fed’in faiz indirimine geç başlayacağı yönündeki beklentiler, dünyanın en büyük petrol tüketen ülkesinde talebin zayıflayacağı endişelerini artırıyor ve bu durum petrol fiyatlarındaki artış hareketlerini sınırlıyor.

Uzmanlar, Fed’in Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bugün yayınlanacak son toplantısına ait tutanakların, bankanın önümüzdeki dönemde alacağı tedbirlere dair ipuçları verebileceğini söyleyerek, faiz indiriminin başladığına işaret ediyor. Fed’in Haziran ayında faiz artırımına gideceği piyasalarda hakim beklenti.

Ayrıca Libya’nın en büyük petrol sahasında mücbir sebeplerin kaldırılacağını ve üretime devam edileceğini duyurması da fiyat artışlarını sınırlıyor.

Libya Ulusal Petrol Şirketi, 7 Ocak’ta yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Sharara petrol sahasında mücbir sebep ilan edildiğini duyurdu. Günlük 340.000 varil petrol üretim kapasitesine sahip olan petrol sahası, ülke üretiminin yaklaşık üçte birini karşılıyor.

Teknik olarak Brent petrolünün 82,76 ile 82,86 dolar aralığının direnç, 82,49 ile 82,32 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak görülebileceği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber