Güncel Haberler

‘Bu kişilerin CHP listesinde olması biraz daha gözümüzü açtı’

İYİ İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) partisinin belediye başkan adayı Buğra Kavuncu, partilerinden istifa eden belediye meclis üyelerinin çoğunluğunun CHP listelerinden aday gösterildiğini gördüğünü belirterek, şunları söyledi: “Geçmişte ittifak kurduğumuz bir siyasi partinin listesinden bu arkadaşlarımızın silinmesi, bizi dünden bu yana bambaşka bir çalışma temposuna soktu.” dedi.

Seçim faaliyetleri kapsamında İstanbul Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret eden Kavuncu, Başkan Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Bakmak

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Buğra Kavuncu kimdir?  Buğra Kavuncu nereden geliyor, kaç yaşında?

Kavuncu daha sonra partisinin üyeleriyle birlikte Kadıköy Hasanpaşa’da Mahmut Baba’nın türbesinde bulunan milli şehit kaymakamı Boğazlıyan Kemal Bey’in türbesini ziyaret etti.

Kavuncu, İstanbul’un konut, trafik, sosyal belediyecilik ve düzensiz göç konusunda sorunları olduğunu kaydetti. “Bir İngiliz’den daha yeşil olmalıyız. Bir Alman’dan daha az trafik sorunu yaşamalıyız. Bir Japon’dan daha az depremden korkmalıyız. Sorumlu olduğumuzda bunu yapacağız.” dedi.

Kavuncu, daha sonra Caddebostan’daki Balıkadamlar spor kulübünü ziyaret ederek, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’den istifa eden ve CHP’nin aday listelerinde yer alan belediye meclis üyelerine değinen Kavuncu, şunları söyledi: “İlk istifalar geldiğinde: ‘Bir operasyon var mı?’ şunları söyledi: “Bu istifa eden arkadaşlar başka bir partinin listelerinden çıkarsa bunun normal bir süreç olmadığını anlamış oluruz. “dedik ve konuyu kapattık. Dün, istifa eden belediye meclis üyelerimizin çoğunluğunun CHP listelerinde belediye meclis üyesi olarak kayıtlı olduğunu gördük.” dedi.

“GÖZLERİMİZİ BİRAZ DAHA AÇTI”

Kavuncu, özgür ve bağımsız hareket etme kararının uzun zaman önce alındığını söyledi. “Belediye meclis üyeleri ve cumhurbaşkanı aday listelerinin sunulmasından iki gün önce, aylar önce alınan bir kararı gerekçe göstererek ‘Ben filanı destekliyorum’ dedi. Bu nedenle istifa, ardından bu arkadaşların görevden alınması. Geçmişte ittifak yaptığımız bir siyasi partinin listesi bizi dünden bambaşka bir çalışma ritmine soktular. Gözlerimizi biraz daha açmamızı ve olup biteni anlamamızı sağladılar.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber