Güncel Haberler

Erzincan’daki maden faciasıyla ilgili yeni gelişme! Bakan Bayraktar: ‘Sahada arama faaliyetlerini durdurduk’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan maden sahasında meydana gelen heyela ilişkin açıklama yaptı. Bakan Bayraktar “Höyüğün taşınmayan alanlarında ciddi hareketlilik var. Bu risklerden dolayı saha araştırma faaliyetlerini durdurduk.” Dedi.

“ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ DURDURULDU”

Bakan Bayraktar’ın açıklamaları şöyle:

“Son günlerde dile getirdiğimiz heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Höyüğün kaymayan alanlarında ciddi hareketlilik var. Bu risklerden dolayı saha araştırma faaliyetlerini durdurduk. Alanlarda çalışma yapıyoruz.” Toprağın çıkarılıp istifleneceği yer. Bununla ilgili çeşitli alanlar var. Çevre Bakanlığı ile çalışıyoruz. Yerini kısa sürede belirledik. “Toprağın oraya aktarılmasını sağlayacağız. Soruşturmalar devam ediyor. Adli ve idari soruşturmalar devam ediyor.”

“Kitlenin stabil olmadığını görünce araştırma faaliyetini durdurduk”

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakanlığı ve AFAD olarak 9 canımız için çalışıyoruz. Bir planımız var. Burada yüzen drone radarıyla çalışmalarımız devam ediyor. Tüm arama kurtarma operasyonlarında önceliğimiz. Halkımızın can güvenliği.” Arama kurtarmada bu işi yapan bir arkadaşımızın bile zarar görmemesi için sürekli çalışıyoruz.” Ölçümler yapılıyor. Ayrıca alarm sistemi de bulunmaktadır. Kaymayan ancak kayma ihtimali olan alarm mekanizması mevcuttur. Mangan ocağı çevresinde ilk andan itibaren orada bulunan kütlenin stabil olmadığını görünce araştırma faaliyetini durdurduk. Bir kısmının stabil olmadığını gördük. Önce güvenlik ilkesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz, ilk günden itibaren hep olumlu haberler vermeye çalıştık. Ama bir gerçek var. Stabil bir bölge olsaydı her gün kaç araç taşıdığımız ve toplam kütleyi aktarmanın ne kadar süreceği hakkında bilgi verirdik. Mangan’da maalesef arama faaliyetimizi durdurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki “Tarım ve Orman Bakanımız, Çalışma Bakanımız buraya gelecek.”

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Tüyler ürperten cinayet!  Yatalak babasının gözü önünde öldürüldüTüyler ürperten cinayet! Yatalak babasının gözü önünde öldürüldü
İsmail Saymaz'dan CHP adayı Hatay hakkında şaşırtan açıklama!  İsmail Saymaz’dan CHP adayı Hatay hakkında şaşırtan açıklama! “Odak Cihat Açıkalın’da”
CHP'den Esenyurt ve Güngören kararı!  Belediye başkan adayları değiştiCHP’den Esenyurt ve Güngören kararı! Belediye başkan adayları değişti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber