Güncel Haberler

Gazze: Han Yunus’ta saldırılarını artıran İsrail BM binasını vurdu; ABD tepki gösterdi

İsrail, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kasabasına yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken Hamas, ağır bombardıman ve kentsel çatışmalarda onlarca kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

REKLAM

İsrail ordusu, 7 Ekim saldırılarının planlayıcısı olmakla suçlanan Gazze’deki Hamas lideri Yahya Sinvar’ın memleketi Han Yunus’u “kuşattığını” duyurdu.

2007’den bu yana Gazze’yi yöneten Hamas, çatışmaların giderek binlerce yerinden edilmiş kişinin barındığı hastanelere yaklaştığını, şehrin merkezi ve batısında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Birleşmiş Milletler ayrıca bir tanktan çıkan mermilerin Han Yunus’ta 800 kişinin yaşadığı bir binaya çarptığını, dokuz kişinin öldüğünü ve 75 kişinin yaralandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı, Han Yunus’ta son 24 saatte en az 50 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

AFP, Gazze’nin merkezindeki en şiddetli çatışmaların yaşandığı Deir al-Belah’taki molozlarla kaplı sokakların ve mezarların görüntülerini yayınladı.

El Magazi mülteci kampında yaşayan Ahmed Abdul Salam, “Mezar gibi görünüyorlar ama uygun mezarlar değiller. Parçalanmış ailelerin tamamını bu toplu mezarlara gömdük.”

BM sığınma evine saldırı

UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini bunun yerine BM sığınağının bombalanmasını kınadı.

Sosyal medya platformunda açıklama yapın

BM’nin Filistin topraklarından sorumlu insani yardım koordinatörü James McGoldrick, saldırının ardından “binaların yandığını” söyledi ve şunu ekledi: “Birçok kişi olay yerinden kaçmaya çalışıyor ama başaramıyor.”

ABD saldırıyı kınarken, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vedant Patel “sivillerin korunması ve BM tesislerine saygı duyulması gerektiğini” söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Orta Doğu elçisi Brett McGurk, düşmanlıkların sona ermesi karşılığında geri kalan mahkumların serbest bırakılmasına yönelik yeni bir anlaşma üzerinde görüşmek üzere bölgede bulunuyor.

Görüşmelere aşina olan Filistinli bir kaynak AFP’ye, Hamas heyetinin bu hafta Mısır istihbarat şefiyle görüşmek ve yeni ateşkes önerilerini görüşmek üzere Kahire’ye gittiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber