Güncel Haberler

İkisi de çok satanlarda zirvede! Xiaomi mi yoksa Huawei mi? 1500 TL altı akıllı bileklik arayanlar için inceledik

Giyilebilir akıllı cihazlar son yılların en popüler teknolojik ürünleri arasında yer alıyor. Akıllı bileklikler de bunlardan biri! Kullanıcıların spor performanslarını ölçmelerine, sağlık durumlarını takip etmelerine, telefonlarından çağrı ve mesajları cevaplamalarına olanak tanıyan bu cihazlar hayatı çok daha kolaylaştırıyor. Piyasada pek çok marka ve model akıllı bileklik bulunsa da Xiaomi ve Huawei olmak üzere iki marka üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Her şeyden önce kalite-fiyat oranıyla öne çıkan bu markaların favori iki modeli Xiaomi Mi Band 8 ve Huawei Band 8’i sizler için inceledik. İşte detaylar!

Zarif tasarım, çok amaçlı kullanım: Xiaomi Mi Band 8


Öne Çıkanlar

  • Xiaomi Mi Band 8, kullanıcının telefonuna gelen çağrı, mesaj ve bildirimlere kolayca ulaşmasını sağlayan bir bildirim sistemine sahiptir. Ayrıca kullanıcıların sosyal medya bildirimleri gibi çeşitli uygulama bildirimlerini görüntülemesine de olanak tanır.

  • Su geçirmez bir tasarıma sahip olan Xiaomi Mi Band 8, bilekliği yüzme veya duş gibi su aktivitelerinde rahatlıkla kullanmanıza olanak tanıyor.

  • Hızlı şarj yükseltmesi ile yalnızca 1 saatte tamamen şarj edilebilir. Tipik kullanım pil ömrünü 16 güne kadar uzatır ve saat AOD modunda 6 güne kadar dayanabilir.

  • Sürekli kalp atış hızı takibi, bilimsel uyku takibi, stres takibi, kan oksijen doygunluğu takibi, kadın sağlığı yönetimi gibi sağlık verilerinize ulaşmanızı sağlar.

  • Adım sayma, kalori tüketimi, uyku takibi, nabız takibi gibi sağlık ve fitness özelliklerini sunan cihaz, aynı zamanda kullanıcıların performans ve egzersiz hedeflerini takip edebilmelerini sağlayacak spor modları da sunuyor.

  • Tamamen çıkarılabilir askılarla zenginleştirilen akıllı bilekliği dilerseniz kolye gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca hareketli klips sayesinde ayakkabı bağlarınıza da kolaylıkla takabilirsiniz.

  • Yüksek yenileme hızı, hassas çalışması ve kaydırma hareketleri sayesinde son derece konforlu bir deneyim sunuyor. Tamamen ortam parlaklığına uyum sağlayan kademeli bir otomatik parlaklık ayarına sahiptir. Bileğinizi her kaldırdığınızda parlaklık, gözlerinizi yormayacak şekilde en uygun seviyeye ayarlanır.

  • İOS ve Android akıllı telefonlarla uyumludur.

Dezavantajları nelerdir?

Minimal tasarımı nedeniyle küçük bir ekrana sahip olan cihaz, bazı kullanıcılar tarafından eleştiriliyor. Ayrıca bazı kullanıcılar ekran parlaklığının bazen yetersiz olduğunu ve güneşte okunabilirliğin zor olduğunu söylüyor. Bazı kullanıcılara göre Mi Band 8’in hoparlör ve mikrofon kalitesi biraz düşük.

Kullanıcılar ne diyor?

  • “Güzel tasarım, zarif, sade, işlevsel, rahat. Bisiklet, yürüyüş gibi sporlardaki ilerlememi kaydetmek, uyku kalitemi ölçmek için kullanıyorum ve çok iyi çalışıyor. Sevmediğim yanı pilinin uzun süre dayanması yaklaşık iki hafta Ama yine de piyasadaki en dayanıklılardan biri.Diğerleri “Bir saat veya kayış yaklaşık bir hafta dayanır. Mükemmel ürün, %100 tavsiye edilir.”

  • “Çok kaliteli, ergonomik. Bilekte fazla yer kaplamıyor ve rahat. Pil ömrü yaklaşık bir hafta ama saatin ayarlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Sistem artık Amazfit değil, Oldukça eksiksiz ve oldukça akıcı olan Xiaomi sistemi. Saati isteklerinize göre özelleştirmenize olanak tanıyan akıllı telefon. Uygulamadan indirebileceğiniz çok çeşitli arama seçeneklerine sahiptir. Telefon bildirimlerini, kalp atış hızını, adım sayısını, seyahat mesafesi, hava durumu vb. 50 metreye kadar suya dayanıklı. Kısacası her kullanıma uygun, çok güçlü ve çok yönlü bir akıllı saat. Kesinlikle tavsiye ederim.”

  • “Hızlı kargo, güzel ürün.”

Ürünü keşfedin

Akıllı asistanınız olmaya aday: Huawei Band 8


İsimsiz tasarım - 01-29-2024T155928.593

Öne Çıkanlar

  • Bileziğin sensör alanı hariç en ince kısmında ölçülen kalınlık 8,99 mm’dir. Ultra ince bir tasarıma sahip olan Huawei Band 8, oldukça şık görünüyor.

  • Renkli AMOLED ekrana sahiptir.

  • Cihaz, 5 ATM’lik nominal dayanıklılık seviyesini karşılayacak şekilde üretilmiştir. Bu, 10 dakika boyunca 50 metreye kadar statik su basıncına dayanabileceği anlamına gelir. Ancak bu, 50 metre derinliğe kadar su geçirmez olduğu anlamına gelmiyor. Cihaz, yüzme havuzlarında veya sahil boyunca sığ su aktiviteleri için kullanılabilir. Cihazı deniz suyunda taktıktan sonra tatlı suyla durulayıp kurutmayı unutmayın.

  • Geliştirilmiş hızlı şarj ve uzun pil ömrü sayesinde HUAWEI Band 8, beş dakikalık hızlı şarjla iki tam gün dayanabilir. Tam şarjın ardından 14 güne kadar kullanılabilir.

  • Geliştirilmiş hızlı şarj ve uzun pil ömrü sayesinde HUAWEI Band 8, beş dakikalık hızlı şarjla iki tam gün dayanabilir. Tam şarjın ardından 14 güne kadar kullanılabilir.

  • HUAWEI TruSleep 3.0 sistemi sayesinde dinlenmenin her saniyesini kaydederek her gece iyi uyumanız için ihtiyaç duyduğunuz araçları ve önerileri sağlar.

  • Kondisyonunuzu geliştirmenize yardımcı olacak 100 harika antrenman modu mevcuttur.

  • İOS ve Android akıllı telefonlarla uyumludur.

Dezavantajları nelerdir?

Xiaomi gibi küçük ekran boyutu da Huawei Band 8 için dezavantaj olarak görülüyor. Bazı kullanıcılar Band 8’in GPS veya NFC gibi bazı gelişmiş özelliklerin eksik olduğunu belirtiyor. Huawei Band 8’in üçüncü parti uygulamalarla sınırlı entegrasyon seçeneği sunduğunu iddia eden kullanıcılar da var.

Kullanıcılar ne diyor?

  • “Eşim için aldım, uzun zamandır kullanıyor ve çok memnun. Ekranı yeterli, kablosu dayanıklı, rengi solmuyor. Bir sürü özelliği var, kullanmayın.” Aldığımda fiyatı oldukça uygundu.”

  • “Ayrıca iPhone’da da iyi çalışıyor. Görünümü çok basit. Tavsiye ederim.”

  • “Akıllı saat için bütçesi olmayanlar için ideal bir bileklik. Kız arkadaşım için aldım ve o da çok mutlu oldu. Huawei ile Xiaomi arasında kalmıştım, bu yüzden kargosu ilk önce geldiği için Huawei’yi seçtim.”

  • “Fiyat ile ürünü karşılaştırırsak güzel. Eşim için aldım, kullanıyor, sorun yok.”

Ürünü keşfedin

Önerdiğimiz ürünleri beğeneceğinizi umuyoruz. Bu içerikten satın almaya karar vermeniz durumunda Mynet, bağlantılardan gelir/komisyon kazanabilir. Satın alma sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber