Marketten alışveriş yaparken o hataya sakın düşmeyin! “Ölüme varan sonuçlarla karşılaşılabilir”
Profesör. Dr. İsmail Yılmaz, paketlenen ürünlerin tüketilmeden önce dikkatle incelenmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, dünyada gıdaya erişimin giderek zorlaştığını belirterek, “Sahip olduğumuz kıt kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Gıda sektörünün en önemli görevlerinden biri de gıda ürünlerinin muhafazasını en üst düzeye çıkarmaktır.” dedi.
Gıda sektöründe teknolojinin her geçen gün geliştiğini belirten Yılmaz, konserve teknolojisinin tarım ürünlerinin dayanıklılığını sağlamak için en çok kullanılan yöntemlerden biri olduğunu söyledi. Yılmaz, konserve teknolojisinde ısıl işlemin son derece önemli olduğunu söyledi.
Konserve teknolojisinde ürüne ısıl işlemin doğru ve dengeli bir şekilde uygulanması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “İşlemlerden sonra ürün en iyi şekilde muhafaza edilmeli. Hijyen kuralları başta olmak üzere tüm kurallara kesinlikle uyulmalıdır. üretme.” dedi.
Özellikle ürün satın alırken ambalajınıza çok dikkat etmeniz gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şişirilebilir ambalajlı ürünlerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu.
Yılmaz, “Ürün ambalajında şişlik varsa bu tür ürünler kesinlikle tüketilmemelidir. Çünkü bu mikroorganizmaların aktivitesinin devam ettiği anlamına gelir. Bu ürünlerin tüketilmesi halinde ölüme varan sonuçlar ortaya çıkabilir.” dedi. Yılmaz, ayrıca açılan konserve ürünlerin uygun koşullarda saklanması ve kısa sürede tüketilmesi gerektiğini söyledi. (AA)