Güncel Haberler

Milli karateci Kutay Coşkun yeni şampiyonluklara odaklandı

Karateye 8 yaşında başlayan Kutay, bu branşta ulusal turnuvalarda başarılar elde etti.

Elde ettiği başarılarla 2022 yılında milli formayı giymeye hak kazanan Kutay, son olarak Dünya Karate Federasyonu’nun 7-10 Aralık tarihleri ​​arasında İtalya’nın Venedik kentinde 4 bin kişinin katılımıyla düzenlediği Karate 1 Gençlik Ligi organizasyonuna katıldı. 81 ülkeden 200 sporcunun katıldığı 14 yaş ve altı 40 kilo kategorisinde 3. oldu.

Babası Yusuf Coşkun ve ağabeyi rehberliğinde eğitimine devam eden Kutay, 3. olduğu şampiyonada şampiyonluk için yoğun çaba harcıyor.

[Fotoğraf: AA]

Milli karateci Kutay Coşkun, babasının bu branştaki başarısından etkilendiğini söyledi.

Sevdiği spor dalında milli takım formasını giymekten gurur duyduğunu anlatan Kutay, ülkeye yeni madalyalar kazandırmak için çalıştığını anlattı.

Kutay, haftanın yedi günü, günde iki kez antrenman yaparak hedeflerine ulaşmaya çalıştığını söyledi.


“Hedefim 2024 yılında BAE’de düzenlenecek Karate 1 Gençlik Ligi’nde şampiyon olmak. Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Oyunlarında derece almak istiyorum.”


Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Kutay’ın ağabeyi ve antrenörü Oğuzhan Coşkun da iyi bir sporcu yetiştirdiğini söyledi. Kendisinin ve babasının ailece karate sporu yaptıklarını anlattı.


“Hedefimiz inşallah önümüzdeki ay yapılacak Dünya Gençler Ligi dünya şampiyonası. Kutay, 2026 yılında dünya gençler sıralamasında ilk 12’de kalırsa o yıl yapılacak Gençlik Olimpiyatları’na katılacak. Goller çok, Allah’ın izniyle onu daha iyi yerlerde görmeyi hedefliyoruz.”


Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber