Güncel Haberler

Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların sonrasına ilişkin ayrıntıların görüşülmesini iptal etti

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde, Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların sonuçlarının ayrıntılarının İsrail savaş kabinesinde tartışılmamasına son dakikada karar verdiği bildirildi.

Haberde, iktidardaki koalisyon ortaklarının Netanyahu’ya Savaş Kabinesi’ndeki bu görüşmeyi iptal etmesi yönünde güçlü baskı uyguladığı belirtiliyor.

İsrail televizyonu Channel 12 ve Yedioth Ahronoth gazetesinin dünkü haberlerinde, iki buçuk aydan fazla süren saldırıların sona ermesinin ardından Tel Aviv’in Gazze Şeridi’ndeki olası planına dikkat çekilmiş ve İsrail Savaş Kabinesi’nin dün akşam yaptığı açıklamada “bunun dikkate alındığı” belirtildi. Gazze’deki savaşın sonuçlarını tartışacağını söyledi.

Aşırı sağcı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in liderliğindeki Dini Siyonizm Partisi ile İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in liderliğindeki Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) Partisi’nin bu oturuma karşı çıktığı kaydedildi. kabinenin yetki eksikliği”.

Gazete makalesinde Smotrich’in “Savaş Kabinesi’nin savaşın ertesi günü ne olacağını tartışma yetkisinin olmadığını” belirttiği iddia edilirken, Ben Gvir “savaştan sonraki günü tartışmanın İsrail Güvenlik Kabinesi’nin görevi olduğunu” belirtti. “.

Savaş Kabinesi üyesi olmayan iki İsrailli bakan daha önce, “Hamas ortadan kaldırılmadan ve Gazze’de tutulan İsrailli tutuklular serbest bırakılmadan önce Gazze’deki savaşın durdurulması” halinde hükümetten çekilme ve hükümeti feshetme tehdidinde bulunmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber