Güncel Haberler

Pamukkale’de yeni yılda hedef turizmde rekor

Turist sayısı bir önceki yıla göre 209 bin 385 artış gösterdi ancak 2 milyon 580 bin 245 ziyaretçiyle rekor olan 2019 yılının gerisinde kaldı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Gazi Murat Şen, Pamukkale’nin Türkiye’nin müze ve ören yerleri arasında ziyaretçi çeken yerlerinden biri olduğunu vurguladı.

Geçen yılki rakamların üzerine çıkmanın iyi olduğunu belirten Şen, 2023 yılı başında 2 milyon 500 bin turist hedefi belirlediklerini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Yıl başında yaşadığımız deprem felaketi, bunda etkili oldu. gerçekleşmedi ama gelecek yıl için umutlarımız çok daha yüksek.” dedi.


Hastane, gece müzesi ve projeler turist sayısını artıracak

Hizmete giren Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Pamukkale’ye ziyaretçi sayısını artıracak önemli faktörlerden biri olacağını belirten Şen, şöyle konuştu:

“Ayrıca Hierapolis Antik Kenti’nde Efes ile birlikte gece müzeciliği de başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanımızın da çok önem verdiği bir konu. Özellikle yaz aylarında içeriye giren misafirlerimizi ağırlayamıyoruz. Hava çok sıcak, ortalık çok sıcak ama gece müzeciliğinin başlamasıyla birlikte bu etki de devreye girecek. Bu da ziyaretçi sayısını önemli ölçüde artıracak.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Hierapolis Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları için yaklaşık 1 milyar lira bütçe ayırdığını hatırlatan Şen, bu kaynakla hem kazı hem de bazı projelerin gerçekleştirileceğini, bu sayede ziyaretçi sayısının artacağını ifade etti.

Pamukkale'de yeni yılda destinasyon turizminde rekor


“Hedef 3 milyon ziyaretçi”

Bu yılın “Pamukkale Yılı” olmasını beklediklerini belirten Şen, şöyle konuştu: “Asıl hedefimiz 3 milyon ziyaretçiye ulaşmak. 2019’da zaten 2,5 milyon ziyaretçiyi aştık. Öncelikle 2019’u geçeceğiz. Ondan sonra da 2019’u geçeceğiz.” 3 milyon hedefine hızla ulaşacağız” dedi. “dedi.

Pamukkale'de yeni yılda destinasyon turizminde rekor


Pamukkale’ye 500 bin Çinli turist bekleniyor

Pamukkale’ye özellikle Uzak Doğu ve Güney Amerika ülkelerinden gelen ziyaretçilerin ilgi gösterdiğini vurgulayan Şen, şöyle konuştu:

“Çinli misafirlerimiz 2023’te Pamukkale’yi ziyaret edemediler. Daha sonra Çin’in hava sahası kapatıldı, yurtdışına seyahat yasaklandı ama 2024’te tekrar açılacak. Türk Hava Yolları da uzun menzilli uçuş yapabilen büyük uçaklar satın aldı. Bunlar da devreye girecek.” Onların devreye girmesiyle özellikle Çin ilgi odağı olacak.” Birden fazla noktaya uçan Çinli misafirlerimiz Pamukkale’ye de yoğun ilgi gösterecek. Ülkemizi 2019 yılında 450 bine yakın Çinli misafir ziyaret etti. 2024 yılında ülkemize 600 bine yakın Çinli misafir gelecek, bunların en az 500 bini Pamukkale’yi ziyaret edecek. “Ziyaret etmenizi bekliyoruz. 2024’ün en parlak yılı olacağını söyleyebiliriz.” Yılda hem Türk turizmi için hem de Pamukkale turizmi için farklı bir etki görülmedi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber