Güncel Haberler

Uzmanlardan kritik uyarı: Kumar bağımlılığında intihar riski – Son Dakika Sağlık Haberleri

Kumar bağımlılığının, madde ve alkol bağımlılığına benzer beyin devreleri üzerinden gelişen bir sorun olduğunu anlatan Dr. Olgun, bağımlılığın tanı kriterlerini şöyle sıraladı: Düzensiz kumar oynama, kumarla vakit geçirme, giderek daha fazla parayla kumar oynama ihtiyacı, huzursuzluk kumar oynamayı bıraktığınız zaman, yaşam alanlarınızı değiştirmek, kötü ruh halinden kaçmak, önemli ilişkilerdeki kayıpları ve sorunları telafi etmeye çalışmak.

RİSK FAKTÖRLERİ VE CİNSİYET FARKLARI

Kumar bağımlılığına yol açan risk faktörlerinin arasında erkek cinsiyet, genç yaş, düşük sosyoekonomik durum, erken yaşta kumar oynama ve ailede bağımlılık öyküsü yer alıyor. Olgun, erkeklerin stratejik oyunlara ve yasa dışı eylemlere daha yatkın olduğunu, kadınların ise kişilerarası oyunları daha az tercih ettiğini söyledi.

PSİKİYATRİK BOZUKLUKLARLA İLİŞKİSİ

Kumar bağımlılığının dürtü kontrol bozuklukları, duygudurum bozuklukları, anksiyete bozuklukları gibi çeşitli psikiyatrik hastalıklarla birlikte görülebileceğini söyleyen Dr. Olgun, bu durumun bağımlılığın gelişmesinde baş etme mekanizmalarının etkili olduğunu gösterdiğini söyledi.

KONTROLÖR GÜNCELLEMESİ VE CUMBARBASE GÜNCELLEMESİ

Kumar bağımlılığını sürdüren iki önemli faktör şunlardır: “kontrol yanılsaması” Ve “kumarbazın yanılgısı” Bu konuda yorum yapan Dr. Olgun, kumar oynayan kişilerin kazanma şanslarını kontrol ettiklerini düşündüklerini söyledi. Bu tür çarpık düşüncelerin bağımlılıktan kurtulmayı zorlaştırdığına dikkat çekti.

TEDAVİYE ENGEL OLAN FAKTÖRLER

Doktor, utanç, damgalanma korkusu ve tedavi arayışındaki zorlukların kumar bağımlılığının önünde önemli engeller oluşturduğunu söylüyor. Olgun, “Ağır akıl hastalıklarında olduğu gibi kumar bağımlılığında da intihar riski artıyor” dedi.

SANAL OYUNUN YAYILIMI

Son olarak sanal kumar uygulamalarının yükselişinin bağımlılığı daha da gündeme getirdiğini söyleyen Dr. Olgun, “Kolay ulaşılabilirlik ve hızlı sonuçlar, bu sorunun yaygınlaşması anlamına geliyor. Kumar bağımlılığının tanınması ve sorun varsa profesyonel yardım alınması çok önemli.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş