Güncel Haberler

Hazırgiyim sektöründe konkordato masaya geldi

Türk Hazır Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, hazır giyim sektörünün zor bir yılı geride bırakmaya hazırlandığını, 2024 yılının ilk 6 ayının da bu dönemden farklı olmayacağını ve yavaşlamanın devam edeceğini söyledi. devam etmek. Kaya, şunları söyledi: “Gelir bazında yüzde 9, adet bazında ise yüzde 15,5 oranında bir daralma var. Sektör genelinde yüzde 40’lara varan kapasite daralması yaşanıyor. Her gün yeni pazarlar bulamıyoruz. İhracatımızın yüzde 70’i AB’ye yapılırken bu oran şu anda yüzde 59’a düştü. Bu yılı 19,6 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı bekliyoruz. Hedef 23 milyar dolardı” dedi.

Yayınlanma: 24.11.2023 – 03:00

Abo Ol

Google Haberleri

TGSD Başkanları Ramazan Kaya Görmek Sanem Dikmen, 6 Şubat depreminin ardından Adıyaman’da kurulan konteyner kenti ziyaret ederek kış sezonuna yönelik ihtiyaçları belirledi.

Kaya, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İnsanlar işlerini dondurmak zorunda kalıyor. Şu anda herkes anlaşma üzerinde çalışıyor. “Durum azalırsa anlaşma sağlanacak” Dikmen, önümüzdeki 6 ay içinde çok sayıda kişinin oyundan eleneceğini de söyledi.

DAHA ÇIKARILACAK KİMSE YOK

Hükümetten hem yatırım hem de finansman anlamında destek beklediklerini belirten, “Ramazan Kayası”Konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:

  • Sektörde yeni iş olmayacak çünkü artık işten atılacak insan kalmayacak. Özellikle depremden etkilenen illerimizde vasıflı istihdam sorunu yaşanıyor.
  • Bu kadar düşük kapasiteyle çalışmak zararlıdır. Performansta azalma var. Böyle bir kaos var. Bu nedenle kamuoyunun desteğini bekliyoruz.
  • İthalat vergilerinin caydırıcı bir etkisi olmadı ve bizi tekrar enflasyonist bir ortama itti. Eskiden yüzde 30 vergi verirken şimdi yüzde 39 ödüyoruz. Mevcut işlere kaynak bulamasak da artık ithalata kaynak bulmamız gerekiyor.
  • Pazar çeşitliliğini sağlayamazsak ihracatta da bugünkü başarıyı yakalamak mümkün olmayacaktır. Belki gelecek yıl 19 milyar dolar kazanamayacağız, 18 milyar dolara ineceğiz.

2018 FİYATINI İSTİYORLAR

  • Türkiye üretimi çok pahalı hale geldi. Ancak yurtdışındaki alıcılar bize 2024 siparişleri için 2018-2019 yılında sattığımız fiyatı soruyor, bu da en az yüzde 20-25 indirim anlamına geliyor.
  • Avrupa pazarında ciddi bir talep eksikliği var. Hatta gelecek sezon veya yarısı için sipariş ettiği ürünü kendisine göndermesini söylüyor. Bu da stok maliyeti anlamına geliyor. Bir ara formül bulmaya çalışıyoruz.
  • Sektör şu anda kamuya, bankaya ya da işçilere borçlu.
  • Geçmişte yüzde 5-10 kar oranımız vardı. Artık kârsızlığa geçtik. Döviz kuruna ilişkin beklentilerimiz de vardı.
  • Mevcut durumda yatırım yapma isteği ve enerjisi yok.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber