Güncel Haberler

ABD Başkanı Biden, Netanyahu ile görüştü

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ve Netanyahu’nun “birçok çocuk ve bazı Amerikan vatandaşları da dahil olmak üzere Hamas tarafından tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamaya yönelik devam eden çabalar” konusunda bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Açıklamada, “İki lider, geçen hafta insani yardımdaki artışı memnuniyetle karşıladı ve Gazze’ye giden kamyonların taranması ve kapasite durdurmanın artırılması da dahil olmak üzere önümüzdeki hafta teslimatları önemli ölçüde artırma ihtiyacı konusunda görüş alışverişinde bulundu.” ifadesine yer verildi. ifadelerine yer verildi.

Görüşmede Biden’ın “İsrail’e ve İsrail vatandaşlarının Hamas ve diğer tüm tehditlerden korunmasına sarsılmaz desteğini” yinelediği, ayrıca askeri operasyonlar sırasında “Filistinli sivilleri koruma ve sivillere verilen zararı azaltma yükümlülüğünü” vurguladığı kaydedildi. .

ABD başkanının ayrıca Batı Şeria’daki durumu ve “aşırılıkçı yerleşimcilerin şiddet eylemlerinden sorumlu tutulması ihtiyacını” tartıştığı bildirildi.

Açıklama şöyle devam ediyor: “İki lider, sivillere devam eden çatışma alanlarını güvenli bir şekilde terk etme fırsatı sağlamak, yardımın ihtiyaç sahibi sivillere ulaşmasını sağlamak ve potansiyel rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için taktiksel bir duraklama olasılığını tartıştı”.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber